maanantai 9. huhtikuuta 2012

troisiéme



Elokuvakevättä, kesää, syksyä, talvea = mitä vielä jäljellä maailmanlopun vuonna 2012 elokuvien saralla. Ja jäljellähän on niin paljon, että oikeasti mietityttää, mitenkä saada rahaa näihin kaikkiin ja vielä maksaa muut menot siinä samalla. Pahinta kiusausta on muutaman elokuvan kohdalla se, että ne ihan yksinkertaisesti haluaisi nähdä useampaan kertaan. Näillä lippuhinnoilla, mitä nykyään joutu pulittaan, ei kyllä uudestaan käydä (valitettavasti).

Aloitetaan nyt vaikka niistä, jotka tällä hetkellä pyörivät leffasaleissa. Kolmas kerta Nälkäpeliä olisi ihan mielettömän kiva, mutta samalla houkuttaisi käydä katsomassa Titanic uudestaan. Siinä on kuitenkin niin eri tunnelma, kun näkee salissa sen laivan uppoavan. Helkutin hieno oli ensi-ilta. Miinusta kyllä yleisöstä, joissa muutamat päättivät ravailla vessassa kesken näytöksen, erityisesti takarivin populasta. Teki mieli ärähtää ja käskeä pysymään paikoillaan. No, minkäs teet. Tämä 3D-leffailu on kyllä sellaista ryöstöä, että heikompaakin hirvittää. 14 euroa! Alkuaikoina taisi lipun hinta olla 11 euroa, mutta totta kai hinnat menee väärään suuntaan, eli ylöspäin. Muistan kakarana maksaneeni 6.80 e ihan tavallisesta elokuvakokemuksesta, ja sekin ilo on nykyään puolet hintavampaa, eli 12 e.



Iron Sky vaikuttaa myös ihan hyvältä. Siihen ehkä menisinkin, jos vain ei prioriteettina olisi nähdä 20.4. ensi-iltaan saapuva We need to talk about Kevin (Poikani Kevin suomennoksena). Plus kuluja lisää tietysti se, että elokuva perustuu kirjaan, joka olisi mukava lukea ennen katselua. Juoni itsessään vaikuttaa lupaavalta. Poika Kevin tekee jotain anteeksiantamatonta, ja äiti joutuu miettimään, rakastiko hän koskaan poikaansa ja kuinka paljon teosta on hänen syytänsä. Äidin roolissa nähtävää Tilda Swintonia on ylistetty parhaasta roolisuorituksestaan koskaan, ja Keviniä esittävää Ezra Milleriä on povattu tulevaisuuden lupaukseksi (mm. NYLON lehden numerossa, jossa on listattuna myös esim. Tom Felton). Tämän elokuvan trailerin nähtyä tiesin, että se on pakko nähdä.



Jos hypätään tässä välissä sitten syyskuuhun, jolloin The Perks of being a Wallflower (Elämäni seinäruusuna) saa ensi-iltansa. Suomelle ei ainakaan imdb ole päivämääriä jaellut, mutta toivotaan parasta. Norjaan se ainakin rantautuu 20. päivän tienoilla. Ezra Miller löytyy tästäkin elokuvasta, nyt vain täysin erilaisessa roolissa. Pääosaa Elämäni seinäruusuna (joka sekin on kirja, joka pitäisi hommata, plaa) esittää Logan Lerman ja Emma Watson. Kuuluu myös ehdottomiin ja odotettaviin elokuviin, joita tänä vuonna meille näytetään. The Perks of being a Wallflower kertoo Charliesta, joka aloittaa lukion ujona seinäruusuna, mutta joka tutustutetaan alkoholiin, seksiin ja huumeisiin. Kirja on saanut keskustelua aikaan värikkäiden teemojensa puolesta. Mistään sateenkaarikakkusia ja eletään kaikki nätisti valehtelematta ei siis ole kyse.

Tulee varmasti olemaan muutenkin virkistävää nähdä Emmaa muissa rooleissa, kuin Pottereiden Hermionena. Eikä Logankaan huono näyttelijä ole ollut, joten en kanna huolta siitäkään. Nina Dobrev (joka Vampire Diariesin Elenana tunnetaan) löytyy myös castingluettelosta.



Kesällä ensi-iltaan löytää tiensä uusin ja viimeisin Christopher Nolanin Batman. The Dark Knight Rises on yksi odotetuimpia ensi-iltoja koko vuodelle, ja täytyy myöntää, että itsekin odotan ihan innolla. Nolan luottaa näyttelijöihinsä, ja mukana on taas aiemmissakin leffoissa pyörähtäneitä valintoja. Inceptionista mukaan tarttui Tom Hardy, Marion Cotillard ja Joseph Gordon-Levitt. Kissanaisen rooliin Nolan valitsi Anne Hathawayn. Trailerit ainakin näyttävät loistavalta, ja uskon vahvasti Nolanin suurena fanina, että Batmanin viimeinen ei tule olemaan pettymys.



Anne Hathaway sai roolin myös Les Miserables -musikaalin elokuvaversiosta. Tämä kyseinen (ja henkilökohtainen suosikkimusikaalini) elokuva tulee teattereihin joulukuussa. Les Miserables kertoo Jean Valjeanista, joka ryöstää leipää ja joutuu elämään varkaan nimikkeen alla. Komissario Javert etsii Jeania aina 1830-luvun Pariisiin saakka, jossa opiskelijapojat kyyhäävät barrikadeja.

Elokuvan Jean Valjeanin roolissa nähdään Hugh Jackman ja Javertina Russel Crowe. Elokuvaan on castattu muitakin tunnettuja ja tulevaisuuden huippunimiä, kuten Eddie Redmayne, Amanda Sheyfried, Helena Bonham Carter ja Sacha Baron Cohen. Löytyypä elokuvasta myös tähtiä suoraa West Endin lavalta. Esimerkiksi Eponinen rooliin valittu Samantha Barks toistaa roolinsa, sillä hän esitti Eponinea jo Les Miserablesin 25th Anniversary tourilla.



Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, on joulukuussa luvassa myös Hobitti. Kahteen osaan jaettu J. R. R. Tolkienin satukirja on Peter Jacksonin ohjaama, eli taattua LotR-laatua. Pääosaan Bilbo Reppulia esittämään saatiin Martin Freeman, joka varmasti muistetaan BBC:n Scherlockin Watsonina. Ian McKellen saapuu taas harmaaparta Gandalfiksi, ja muitakin LotReista tuttuja naamoja nähdään. Siitä, oliko niinkin tyngän kirjan jakaminen kahteen osaan erityisen fiksua, voidaan olla monta mieltä. Mutta ilmeisesti Potterit aloittivat muotivillityksen, jonka mukaan mitään ei vain voida jättää yhteen osaan (Twilight: Aamunkoin toinen osa tulee marraskuussa, ja huhut kertovat, että Nälkäpelin kolmas, eli Matkijanärhi, kuvattaisiin sekin kahdessa osassa). Rahastuksen makua, kieltämättä. Ainakin visuaalinen puoli näyttää helvetin hyvältä.




Mikä elämä? Mitkä rahat? Nämä ja paljon muuta (mm. DVD & Bluray ensi-iltoja) luvassa läpi vuoden! Ehkä pitäisi koittaa lotota?





4 kommenttia:

  1. Itse olisin ehkä jättänyt lukematta Poikani Kevinin sekä Elämäni seinäruusuna ennen elokuvien katselua, vaikka molemmat loistavia kirjoja ovatkin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilaako liikaa elokuvasta? Eli tuntuuko leffa sitten huonolta, vai miten päin?

      Poista
  2. Elämäni seinäruusuna oli niin hieno lukukokemus etten usko leffan pääsevän lähellekkään, ja todennäköisesti vain petyn siihen sen takia (toivon kuitenkin olevani väärässä epäluuloni kanssa). Leffa Kevinin juonesta voisi ehkä nauttia enemmän jos ei valmiiksi tietäisi juonta, leffa ei tarjoa sitä 'shokkiyllätystä' jos on jo lukenut tarinan kokonaan. Mut tietty jokainen katsoo juttuja eri tavoin, noin vain itse ajattelen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no myönnän kyllä itse olevani niitä, jotka vertailee kirjaa ja elokuvaa toisiinsa koko ajan, mikä on turhaa, ottaen huomioon ne pakolliset erot. Ehkä lykkään Keviniä elokuvan jälkeiseksi luettavaksi, mutta Perksin voisin ostaakin : D kompromissi!

      Poista